nieuws

Verzuimveiling.nl levert bijna vierhonderd verzekeringen op

Archief

Verzuimveiling.nl maakt de balans op van het eerste jaar: van de duizend gestarte veilingen zijn bijna vierhonderd ziekteverzuimverzekeringen daadwerkelijk gesloten. Van de bedrijven die hun risico veilen krijgt 100% een lagere premie dan de premie die ze eerst betaalden.

SEZ Assurantiën begon februari vorig jaar met het veilen van aanvragen voor ziekteverzuimverzekeringen op de website Verzuimveiling.nl. “We zijn zeer tevreden over het verloop, we hebben gemiddeld drie veilingen per dag en hopen het komende jaar te groeien naar tien tot vijftien veilingen per dag”, vertelt Maurice Massaar, commercieel manager binnendienst.
Bij de start van een veiling ligt de gemiddelde premie op 3,88% van de totale loonsom, na de veiling is dat gemiddeld 2,14%. “Het verschil in premie komt vooral doordat verzekeraars tegen elkaar opbieden”, licht Massaar toe. “Sommige verzekeraars bieden meerdere keren als ze bijvoorbeeld zien dat ze een klant met een klein premieverschil niet binnen kunnen halen.” Van de gesloten verzekeringen zit 100% onder de oude premie; 74% van de bedrijven kiest voor de laagste bieding.
Het grote voordeel van Verzuimveiling.nl is volgens Massaar dat bijna alle ziekteverzuimverzekeraars meedoen. “We kunnen daarom de garantie geven dat klanten de beste verzuimverzekering krijgen. Er bieden per veiling gemiddeld acht maatschappijen van de vijftien deelnemende verzekeraars.”
In het eerste ziektejaar wordt gemiddeld 87% van het salaris verzekerd en 91% van de bedrijven wil het tweede jaar voor 70 % meeverzekeren. Het gemiddeld aantal gekozen wachtdagen (bij conventionele polissen) is 23.
Het veilingbedrijf overweegt de website ook open te gaan stellen voor het intermediair. Verzuimveiling.nl maakt dan een complete vergelijking tegen een bepaalde vergoeding. Massaar: “We zijn zelf ook intermediair, dus de verzekering wordt via ons gesloten. We kregen echter veel vragen van tussenpersonen of ze een testklant op de site mochten zetten. Op deze manier willen we het intermediair tegemoetkomen.”
WWR-Infinance
SEZ Assurantiën (SEZ) heeft de portefeuille gekocht van het failliete bedrijf WWR Finance & Insurance. WWR gaat verder onder de naam SucSEZ (schade unit collectiviteiten SEZ). Mede door de uitbreiding van SucSEZ, de verzuimveiling en de groei inzake de basisverzekering, opent SEZ komende zomer een tweede filiaal in Arnhem.

Reageer op dit artikel