nieuws

Verzuimveiling.nl biedt WK-dekking

Archief

Via de website www.verzuimveiling.nl kunnen bedrijven een ziekteverzuimverzekering sluiten met een extra dekking voor verzuimkosten tijdens het komende WK voetbal. Deze WK-dekking kan niet los worden gesloten.

Als een werknemer zich ziek meldt op een wedstrijddag van het Nederlands elftal of de dag erna, dan keert de zogenoemde SucSEZ-polis direct uit. Er geldt in zo’n geval dus geen eigenrisicotermijn. Intermediairbedrijf SEZ – eigenaar van Verzuimveiling.nl – heeft hiervoor een exclusieve overeenkomst gesloten met verzuimverzekeraar ZVVZ uit Capelle aan den IJssel.
Bedrijven die al via Verzuimveiling.nl een verzuimverzekering bij ZVVZ hebben gesloten, profiteren mee van de WK-dekking. Voorwaarde is wel dat de ziekmeldingen op de eerste verzuimdag worden doorgegeven via het online verzuimregistratiesysteem ‘Click & Claim’ van ZVVZ.
“Belachelijk”
MKB-Nederland is niet te spreken over de actie van SEZ en noemde het een “volstrekt overbodig en bijna belachelijk product”. Een woordvoerder vraagt zich af of de volgende stap een verzekering tegen strandweer is. “Het is de wereld op zijn kop. Wij zijn principieel tegen deze actie, omdat hiermee onacceptabel gedrag wordt beloond. De arbodiensten moeten gewoon streng controleren, zodat onterecht verzuim kan worden omgezet in onbetaald verlof.”
In 2004 onderzocht ArboNed het ziekteverzuim tijdens het EK in Portugal. Op de dag dat Nederland speelde tegen Letland, steeg het aantal ziekmeldingen met 19%. De dag erna leidde de overwinningsroes tot een stijging van 15%. Op de dag van Nederland tegen Portugal was het ziekteverzuim 3% hoger dan normaal. ArboNed schreef die daling destijds toe aan de “heilzame werking van de enorme aandacht die de Oranjekoorts in korte tijd kreeg”.

Reageer op dit artikel