nieuws

Verzet polishouders Klopper- singel tegen Monuta-overname

Archief

Een deel van de 6.500 natura-uitvaartverzekerden van de Haarlemse onderlinge Kloppersingel verzet zich tegen een overname door Monuta.

Monuta kondigde de overname van Kloppersingel vorige maand aan. In de aankoop van het Haarlemse uitvaartcentrum is tevens een verzekeringsportefeuille met ruim zesduizend polishouders begrepen.
Vierhonderd polishouders hebben zich inmiddels verenigd in een belangenvereniging, die zich verzet tegen de voorgenomen overname door Monuta. Volgens de tegenstanders valt hun ‘verzekerde’ natura-uitvaart straks onder Monuta-bewind f 3.000 hoger uit. Dat geld willen zij niet betalen.
Volgens Monuta-woordvoerder Bob van Laatum stelt de belangenvereniging de zaken gekleurd voor. “Die f 3.000 is zwaar overdreven; het bedrag ligt tussen de f 1.000 en f 1.500. De extra bijverzekering geldt ook niet voor de koopsomstorters.”
Faillissement
Als gevolg van financieel wanbeleid zou Kloppersingel momenteel kampen met een verlies van ruim vier miljoen gulden. Volgens Van Laatum beseffen de polishouders niet dat hun situatie zonder overname veel slechter is. “De Verzekeringskamer heeft het bestuur van Kloppersingel geadviseerd de portefeuille te verkopen. Momenteel is het saldo voor de verzekerden negatief en dreigt een faillissement.”
Onder druk van de tegenstanders heeft het bestuur van Kloppersingel inmiddels wel besloten om naar alternatieven te kijken. Aan twee concurrenten van Monuta is gevraagd een bod uit te brengen. Komende maand beslist het bestuur, in overleg met toezichthouder de Verzekeringskamer, wie de overnemende partij moet worden.

Reageer op dit artikel