nieuws

Verzelfstandigd Behaenk sluit aan bij SAA

Archief

Directeur Peter van Haagen van Behaenk Financieel Advies in Delft heeft alle aandelen van het bedrijf overgenomen van de verzekeraars Fortis ASR en Reaal. Mede in verband hiermee heeft hij aansluiting gezocht bij SAA Nederland, via welke organisatie hij de overname grotendeels kan financieren. “Wij besteden de backoffice uit aan SAA, maar opereren overigens volledig zelfstandig”, aldus Van Haagen.

Het personeelsbestand krimpt van 50 tot 31 medewerkers. Dit gebeurt door 17 gedwongen ontslagen en het niet verlengen van enkele tijdelijke contracten. De hoofdzetel in Delft wordt gesloten. Er blijven drie vestigingen actief: Pijnacker, Zoetermeer en Emmeloord (onder de naam Gritter & Sevink). Van Haagen schrijft de nieuwe reorganisatie (begin 2003 werd ingekrompen van 75 naar 50 medewerkers) toe aan de verslechterde economische situatie van de afgelopen jaren, die bij Behaenk vooral tot uiting kwam in een daling van het aantal verkochte hypotheken. Op grond van de aantrekkende huizenmarkt en de in gang gezette kostenbesparingen ziet Van Haagen (45) voldoende perspectief voor zijn bedrijf. “Anders had ik zelf niet alle aandelen overgenomen.” 

Reageer op dit artikel