nieuws

Verzekeringssite wordt tussenpersoon

Archief

De Verzekeringssite stopt met het aanbieden van leads aan tussenpersonen en gaat zelf bemiddelen in schade- en zorgproducten. Aanleiding is dat consumenten steeds minder behoefte hebben aan een papieren offerte en zelf online willen sluiten. Bovendien zou de belangstelling van het intermediair voor zorg-leads afnemen.

De beslissing is oprichter Erik Hordijk moeilijk gevallen. “We werken al jaren plezierig en succesvol samen met het intermediair. Wat ons betreft waren we gewoon verder gegaan met het aanbieden van leads voor verzekeringen. Maar de wensen van de consument zijn voor ons doorslaggevend geweest. Zes jaar geleden was er bij consumenten behoefte aan het vergelijken van verzekeringen, nu is er een behoefte om direct te sluiten.”
Eind oktober gaat de Verzekeringssite onder dezelfde naam, verzekeringen aanbieden. Hordijk wil nog niet zeggen met welke verzekeraars hij in zee gaat. “Belangrijk is dat wij een onafhankelijke vergelijkingssite blijven en tegelijkertijd ook onafhankelijk tussenpersoon zijn.”
Begripvol
Het bedrijf had al jarenlang een SER-inschrijving en heeft bij de AFM vergunningen aangevraagd voor hypothecair krediet, spaarrekeningen, levens- en schadeverzekeringen.
Volgens Hordijk is er door de tussenpersonen begripvol gereageerd op zijn besluit. “Ze vinden het vooral jammer omdat het klandizie opleverde, maar begrijpen de stap die ik nu zet.”
Hypotheekvergelijkingen
Hordijk laat het intermediair niet helemaal in de steek. Het bedrijf is inmiddels van start gegaan met hypotheekvergelijkingen en deze leads worden doorgestuurd aan het intermediair.
“Voor hypotheken wil men zich online voorbereiden, maar het sluiten van de hypotheek wil men bij de adviseur doen. Wij gaan niet zelf bemiddelen in hypotheken.”
Volgens Hordijk is het vergelijken van hypotheken zoals de Verzekeringssite doet, uniek. “Wij vergelijken op nettomaandlasten. We zijn ruim een jaar bezig geweest met de ontwikkeling van deze site en het is daarmee de meest uitgebreide vergelijker op hypotheekgebied geworden.”

Reageer op dit artikel