nieuws

Verzekeringssite wil ook polisvoorwaarden vergelijken

Archief

De nieuwe Internet-site www.verzekeringssite.nl gaat volgende maand van start met premievergelijkingen van ruim vijftig verzekeraars. Ook de polisvoorwaarden worden op een rij gezet.

De verzekeringssite is vanaf deze week in de lucht. Voor het vergelijken en beoordelen van producten van meer dan vijftig verzekeraars kan de consument hier echter pas vanaf 6 juni terecht. In eerste instantie gaat de site alleen schadeverzekeringen vergelijken (met uitzondering van medische varia) o.a: auto, inboedel, woonhuis, aansprakelijkheid, doorlopende reis en rechtsbijstand. Het toevoegen van levensverzekeringen staat voor een later tijdstip gepland.
Aanvragen
Op de verzekeringssite kan de bezoeker zo meteen online een offerte aanvragen. Deze worden rechtstreeks naar de verzekeraar gestuurd. In de komende weken kunnen tussenpersonen zich aanmelden bij de verzekeringssite, zodat zij per e-mail de aanvragen binnenkrijgen.
De bezoeker kan de tussenpersoon zelf selecteren, aan de hand van postcode of lidmaatschap van de NVA of NBVA. Tot 1 januari 2001 zijn de eerste vijftien offerte-aanvragen gratis. Komen er meer binnen, dan gaat de verzekeringssite de tussenpersoon hier kosten voor in rekening brengen, Hoeveel dit zal zijn, kan initiatiefnemer Erik Hordijk op dit moment nog niet zeggen.
De verzekeringssite stelt een aantal voorwaarden aan het intermediair dat zich inschrijft. Zo is de tussenpersoon verplicht om binnen vier werkdagen de offerte te leveren. Verder mag hij de offertegegevens niet aan derden ter beschikking stellen.
Volgens Erik Hordijk, afkomstig van een PR-bureau, onderscheidt de site zich van de vele andere vergelijkingssites in de branche, doordat er naast premies ook polisvoorwaarden vergeleken kunnen worden. “Bovendien worden hier niet de algemene premies vergeleken, maar premies die bij de persoonlijke situatie passen. De consument moet eerst bijvoorbeeld zijn regio invullen, zijn leeftijd, gezinssituatie. Hierdoor krijgt men een veel completer overzicht om zo een goede keuze te maken.”
Hordijk, die vanuit zijn woonplaats Limmen opereert, heeft geen verzekeringsachtergrond. “Er zijn andere partijen bij betrokken voor de nodige verzekeringsinput. Maar de site is voor de volle honderd procent mijn eigendom”, benadrukt Hordijk.

Reageer op dit artikel