nieuws

Verzekeringspakket Proteq voor de Utrechtse minima

Archief

Inwoners van de stad Utrecht met een laag inkomen kunnen sinds kort gebruik maken van een voor hen bestemd verzekeringspakket, dat is ontwikkeld door Proteq in samenspraak met de gemeente.

Het Proteq Protectie Pakket omvat een inboedelverzekering, een avp en een uitvaartverzekering. Het totale pakket is er vanaf f 21,55 per maand. Het is ook mogelijk om één of twee verzekeringen te nemen.
De gemeente heeft het pakket laten ontwikkelen, omdat veel mensen met een laag inkomen bepaalde verzekeringen niet sluiten of opzeggen. Van het in maart geïntroduceerde Proteq-pakket waren begin deze week 730 polissen gesloten.
De gemeente Utrecht (“wij stellen ons niet op als tussenpersoon, maar beschouwen deze aanbieding als een aanbeveling voor een goede verzekering”) heeft een extern bureau over de aanbiedingen van diverse verzekeraars laten oordelen. Het Apeldoornse adviesbureau BS&F (Bestuur Strategie & Financieel Beleid) had het pakket van Proteq als het gunstigste aanbevolen.

Reageer op dit artikel