nieuws

Verzekeringsnieuws van 2004 in VS: orkanen, ‘Spitzer’ en wet- en regelgeving

Archief

De veranderingen in wet- en regelgeving, de schadelast als gevolg van de vier orkanen in augustus en september en de ‘kruistocht’ van openbaar aanklager Eliot Spitzer tegen vermeende onoorbare praktijken op de industriële verzekeringsmarkt waren het afgelopen jaar de hot topics in de verzekeringspers en overige financiële media

De mogelijke gevolgen van de Sarbanes Oxley-wet en het al dan niet verlengen van de terrorismewet, waarbij de staat als financieel vangnet fungeert, hielden de gemoederen in de Amerikaanse verzekeringsbranche. Dat deden ook de vier orkanen Charley, Frances, Ivan en Jeanne die voor een recordschadelast van € 30 mld zorgden. En aan het einde van het jaar zorgde Eliot Spitzer voor ‘een aardverschuiving’ door fraude en andere wanpraktijken aan te pakken tussen makelaars en verzekeraars. Het leidde onder meer tot het ontslag van 3.000 medewerkers bij Marsh, waaronder het vertrek van topman Jeffrey Greenberg, en tot het einde van zogeheten contingent commissions.

Reageer op dit artikel