nieuws

Verzekeringsnetwerken bundelen krachten

Archief

De internationale netwerken Rinet, WIN en Limnet hebben hun krachten gebundeld in een nieuwe organisatie.

De drie wereldomvattende netwerken, the Reinsurance and Insurance Network (Rinet), World Insurance Network (WIN) en the London Insurance Market Network (Limnet) gaan onder andere samenwerken qua promotie en facilitering op het gebied van electronic commerce.
De nieuwe organisatie gaat op 1 juni van start en wordt gevestigd in Brussel, Londen en New York. De samenwerking moet de organisatie behoeden voor dubbel werk en onnodige investeringen.
Om dit te bereiken zal de nieuwe organisatie, waarvan de naam op dit moment nog niet bekend is, zich onder andere gaan bezighouden met: de promotie van het gebruik van ‘e-commerce’ in de verzekeringswereld; faciliteren, ontwikkelen en implementeren van standaarden op het gebied van veiligheid en berichtenverkeer; stimuleren van een volledige en open competitie tussen de diverse service-providers en software-ontwikkelaars om zo te komen tot een zo breed mogelijk pakket aan producten tegen de laagst mogelijke prijs en het initiëren van een open communicatie-netwerk. In het eerste jaar dat de organisatie operationeel is, fungeert Rob White-Cooper (Marsh & McLennan) als voorzitter.

Reageer op dit artikel