nieuws

Verzekeringskopstukken zien softe markt nog even wegblijven

Archief

Ondanks de gestegen premies van de afgelopen tijd gelooft Lord Levene, de topman van Lloyd’s, niet dat voor zowel herverzekeringen als industriële risico’s op korte termijn een terugkeer naar een softe verzekeringsmarkt te verwachten is

Daarvoor is de financiële positie van zowel primaire verzekeraars als herverzekeraars mede door de recente aandelencrisis nog te zwak. Voor de aansprakelijkheidssector zegt hij zelfs verdere premieverhogingen te verwachten. Ook AXA-topman De Castries heeft recentelijk verkondigd dat de huidige harde verzekeringsmarkt nog wel even zal aanhouden. Wel is hij van mening dat de verzekeringssector het diepste dal inmiddels achter de rug heeft en zowel aan de omzet- als schadekant op de weg terug is.

Reageer op dit artikel