nieuws

Verzekeringshuis wegens miljoenen- schuld failliet

Archief

Het Rotterdamse assurantiebemiddelingsbedrijf Het Verzekeringshuis is failliet verklaard. Curator mr R.A.F. Harmsen heeft op vrijdag 19 mei de 28 werknemers ontslag aangezegd.

De schuldenlast bedraagt waarschijnlijk meer dan f 2 miljoen, waarbij Spaarbeleg een van de voornaamste crediteuren is.
Het faillissement was aangevraagd door de aandeelhouders van Het Verzekeringshuis, te weten J. Alderliesten, E. Karaivanov en M. Slavenburg. Algemeen directeur J.G.D. van ’t Veer wilde informatie noch commentaar verstrekken. Van ’t Veer trad op 1 april 1993 aan bij Het Verzekeringshuis. Hij was in de beginjaren tachtig het ‘buitendienstgezicht’ van ziektekostenverzekeraar ONVZ. Daarna stapte hij over naar Eagle Star Leven (tegenwoordig Falcon), waar hij tot eind 1992 commercieel directeur was. Hij ging daar weg wegens verschil van inzicht in het te voeren beleid. Bij zijn aantreden bij Het Verzekeringshuis, zei Van ’t Veer zich bewust te zijn van het negatieve imago dat dit bedrijf had, onder meer als gevolg van colportage met uitvaartverzekeringen. Van ’t Veer tegen AM: “Ik heb een goede naam in verzekeringsland en ga die niet te grabbel gooien”.

Reageer op dit artikel