nieuws

Verzekeringsfraude acceptabel voor Britten

Archief

Uit Brits onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Britse bevolking denkt dat verzekeringsfraude voor meer dan 10% bijdraagt aan de kosten van een verzekeringspremie

Van de ondervraagden denkt 40% dat dit aandeel zelfs op meer dan 20% neerkomt. Het werkelijke aandeel bedraagt volgens een onderzoek van het Britse verbond van verzekeraars ABI echter 3,75%. Veel ondervraagden noemden redenen om het plegen van verzekeringsfraude te rechtvaardigen. Daaronder worden armoede en schulden genoemd met 9%, maar ook het zoeken naar premierestitutie van polissen waarbij ze nooit geclaimd hebben met 14%. Hierdoor kan volgens het rapport worden gesuggereerd dat verzekeringsfraude door sommigen als acceptabel wordt gezien.

Reageer op dit artikel