nieuws

Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit

Archief

De aangekondigde fusie tussen NRM, VAR en SCM krijgt dit najaar zijn beslag. De drie organisaties gaan samen verder als Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV), onder leiding van Harry Filon, die reeds algemeen manager was van zowel de NRM als de VAR. 

“De besturen hebben met de fusieplannen ingestemd en nu zitten we in de notarisfase”, zegt Filon. “We verwachten dat alle noodzakelijke formaliteiten dit najaar zijn afgerond. De oude labels houden we nog tot begin volgend jaar in de lucht en dan zullen ze geleidelijk gaan verdwijnen.”
De bestrijding van voertuigcriminaliteit en fraudepreventie staan centraal bij het VBV. De nieuwe organisatie bepaalt de normen waaronder de handel in totaalverliesvoertuigen mag plaatsvinden, zoals de deelnemersvoorwaarden en gedragsregels. Naast regelgeving houdt het VBV zich ook bezig met het toezicht op de naleving ervan. Dit alles vanuit het oogpunt van criminaliteitsbestrijding.
De betrokkenheid die de Nederlandse Restwaarde Markt (NRM) had bij het verhandelen van totaalverliesvoertuigen, zoals de exploitatie van het veilingsysteem, wordt in de loop van 2005 geheel afgebouwd. Verzekeraars kunnen overschakelen naar een veilingsysteem van hun eigen keuze. Het VBV verwacht dat er eind dit jaar vier veilingsystemen operationeel zullen zijn.

Reageer op dit artikel