nieuws

Verzekeringsbedrijf Delta Lloyd groeit

Archief

Het Nederlandse brutopremie-inkomen van Delta Lloyd Groep is de eerste zes maanden met 9% toegenomen tot € 2,8 (2,5) mld. De Nederlandse verzekeringsactiviteiten nemen met bijna 85% een “dominante rol” in binnen de Delta Lloyd Groep. Het nettoresultaat van de groep verdubbelde ruimschoots tot € 180 (82) mln, bij een totale premieomzet van € 3,3 (3,0) mld.

Van de Nederlandse omzet nam Delta Lloyd € 1,5 mld voor zijn rekening, Ohra € 503 mln en ABN Amro Verzekeringen € 594 mln. Onderverdeeld naar Leven, Schade en Zorg gaat het respectievelijk om € 1,5 mld, € 651 mln en € 517 mln. Zowel Ohra als ABN Amro groeiden in eenmalige premies. Delta Lloyd liet vooral een stijging zien bij de doorlopende premies, van € 47 miljoen in de eerste helft van 2004 naar € 62 mln in de eerste helft van dit jaar. De nieuwe productie verbeterde. In Nederland kwam die uit op € 180 mln, een stijging van 22% ten opzichte van de eerste zes maanden in 2004.
Bij Schade stabiliseerde het brutopremie-inkomen van de groep zich op € 672 mln, dat is 1% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is volgens het concern het resultaat van licht hogere premie-inkomsten bij Delta Lloyd en Ohra en een daling van de premieomzet bij ABN Amro Verzekeringen, “dat na een grote groei vorig jaar een stapje terug deed”. Met name de autoverzekeringen blijven het goed doen: “Voor het derde jaar op rij is geen premieverhoging nodig.”
 

Reageer op dit artikel