nieuws

Verzekering tegen hackers en virussen

Archief

Om bedrijven te beschermen tegen het verlies aan inkomsten als gevolg van gaten in de website-beveiliging en tegen de gevolgen van virusaanvallen heeft het internetbeveiligingsbedrijf MIS Corporate Defence Solutions (MIS-CDS) uit Tiel de verzekering MISEssenceCover ontwikkeld.

De verzekering biedt een financieel vangnet voor organisaties die beveiligingsmaatregelen binnen hun organisatie hebben geïmplementeerd, maar ook dekking willen hebben voor die risico’s die nog niet door de technologie worden afgedekt.
Volgens woordvoerder Caspar Hendriks is deze verzekering een “gat in de markt” doordat het als enige dekking biedt voor misgelopen bruto-inkomsten. Andere partijen zoals bijvoorbeeld Counterpane dekken alleen misgelopen winsten. En zoals wellicht bekend; e-commerce bedrijven maken nog niet echt veel winst.” In samenwerking met de Amerikaanse makelaar J.S. Wurzler Underwriting Managers, biedt het van oorsprong Britse bedrijf MIS-CDS het verzekeringsproduct aan. Risicodrager voor de verzekering is Lloyd’s. Risicoanalyse
Voordat de verzekering kan ingaan en de hoogte van de premie vastgesteld kan worden, moet eerst een risicoanalyse uitgevoerd worden door MIS-CDS.
Wanneer er kwetsbaarheden worden gevonden, krijgt de klant de mogelijkheid deze te verhelpen. Is alles direct veilig bevonden, dan gaat de dekking op de afgesproken datum in. Premies worden op soortgelijke wijze bepaald als het geval is met een inboedel- of brandverzekering. De kosten kunnen worden verlaagd door het aanbrengen van extra beveiliging. Wanneer een incident gerapporteerd wordt bij J.S. Wurzler door een klant of door MIS-CDS, zal het beveiligingsbedrijf onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is en de resultaten doorsturen naar Wurzler. De rapportage wordt bekeken door deze Amerikaanse verzekeringsmakelaar en de claim wordt geëvalueerd. Zodra de rechtmatigheid van de claim is bevestigd, wordt de verzekerde betaald. Volgens Hendriks is er veel animo voor de verzekering. “Wij kregen vaak de vraag ‘wat kunnen jullie garanderen?’. Dan antwoorden wij: ‘alleen dat we ons best doen’.Nu kunnen we er een schadevergoeding tegenoverstellen.” In Nederland heeft verzekeringsmakelaar Marsh in april van dit jaar de Net Securepolis op de markt gebracht. Ook dit product is ondergebracht bij maatschappijen die zijn aangesloten bij Lloyd’s.

Reageer op dit artikel