nieuws

Verzekerden wisselen vaker van zorgverzekeraar

Archief

Steeds meer verzekerden wisselen van zorgverzekeraar. Particulier verzekerden switchen het meest; de groei is er echter minder dan in de ziekenfondsmarkt. 

Begin dit jaar veranderde 8,7% van de particulier verzekerden van zorgverzekeraar. In 2001 was dit nog 6,6%. Dit blijkt uit de Monitor Verzekerdenmobiliteit van het ministerie van Volksgezondheid. Bij de fondsverzekerden is 4,2% veranderd van zorgverzekeraar tegen 2,6% in 2001. 
De particulier verzekerden die switchten noemden de volgende redenen: andere collectiviteit (42,4%) en lagere premie hoofdverzekering (11,1%). De belangrijkste redenen om over te stappen bij ziekenfondsverzekerden zijn: dekking van het aanvullende pakket (20%), contract via werkgever (16,6%) en lagere premie hoofdverzekering (13,8%). Degene die na serieus overwegen toch niet veranderden (particulier en ziekenfonds), noemden als redenen: het verschil te gering (32,5%, 43,0%), de rompslomp (28,6%, 25,0%) en het vermoeden niet geaccepteerd te worden (18,2%, 8,6%).

Reageer op dit artikel