nieuws

Verzekerden moeten instemmen met opsporing vermist voertuig

Archief

Autoverzekeraars zullen binnenkort hun verzekerden toestemming vragen om gestolen of vermiste auto’s te laten opsporen door een particuliere organisatie

Voor cascoverzekerden zal deze ‘toestemming’ in de polisvoorwaarden worden vastgelegd, waarvoor het Verbond van Verzekeraars een adviestekst heeft opgesteld. Daarin staat onder meer, dat verzekerde bij vermissing van een tegen diefstal verzekerd voertuig onverwijld verzekeraar en politie op de hoogte moet stellen, en tevens akkoord gaat met de registratie van de voertuiggegevens bij het Vermiste Auto Register (VAR). De WA-verzekerden geven hun toestemming voor het opsporen van het vermiste voertuig door beantwoording en ondertekening van het aanvraagformulier. Ook daarvoor is een adviestekst door het Verbond opgesteld.

Reageer op dit artikel