nieuws

Verzekeraarshulpdienst staat nu op eigen benen

Archief

Sinds 1 juli gaat de Verzekeraarshulpdienst (VHD) onafhankelijk door het leven.

De VHD vervult een schakelfunctie tussen de overheid (politie, brandweer, justitie en rijkswaterstaat) en de Nederlandse verzekeraars. Deze laatsten zijn aandeelhouders in de VHD. De dienst is ontstaan uit de Verkeers Alarmdienst van Centraal Beheer.
De VHD stelt haar faciliteiten onder andere beschikbaar aan Stichting Salvage, die zich bezighoudt met directe hulpverlening na brand, en Stichting VAR, die de coördinatie van de bestrijding van autocriminaliteit verzorgt.
De directie van de VHD bestaat uit W.G. van Keimpema en H.B. Richters.
Vorig jaar bood de VHD hulp bij 130.000 aanrijdingen, en regelde de dienst 70.000 transporten. Verder verleende de VHD bijstand bij 5.000 branden. Het VAR nam 11.000 autodiefstallen in behandeling.

Reageer op dit artikel