nieuws

‘Verzekeraars werken mee aan omkatten auto’s’

Archief

Het geven van een nieuwe identiteit aan gestolen auto’s (‘omkatten’) wordt volgens projectleider H. Kessels van de Zuidlimburgse politie mede in de hand gewerkt door verzekeraars.

In een interview in Bovag Magazine stelt Kessels, dat verzekeraars de malafide autohandel, en daarmee het ‘omkatten’ van gestolen auto’s, in de hand werken. “Helaas zijn er nog steeds maatschappijen die total loss-auto’s verkopen met de kentekenbewijzen erbij”, aldus Kessels.
Hij laat daarop volgen dat maatschappijen die op zulke praktijken worden betrapt onmiddellijk worden aangemeld bij het Centraal Informatie Systeem (CIS) van verzekeraars. Kessels: “Waarom sommige verzekeraars het doen? Uit economisch belang. Een autowrak zonder kentekenbewijs levert f 500 op, terwijl verkoop met kentekenbewijs f 5.000 kan opbrengen.”

Reageer op dit artikel