nieuws

Verzekeraars voelen commissiedruk van makelaars

Archief

Makelaars die een extra commissie (van bijvoorbeeld 2,5%) eisen zijn er, afgaande op de geluiden van lokale grootzakelijke verzekeraars, in ons land niet (zie ook AM Signalen 202)

Toch wordt er wel druk ervaren. “Er is momenteel continu discussie over de beloning”, zegt Allianz. “Sommige makelaars vragen extra commissie voor extra diensten als inspectie, polisafgifte en claimafhandeling.” Zurich vindt de zucht naar extra inkomsten logisch ” omdat de marges door de zachte markt en de Spitzer-affaire onder druk staan”. ACE-topman Ron Verhulsdonck wil liever niet op de kwestie ingaan. De makelaar moet in zijn ogen voor extra beloning bij de klant zijn. Volgens hem gaat het Britse ACE daarom ook niet op de makelaarseisen in.

Reageer op dit artikel