nieuws

Verzekeraars verkopen aandelen Aksènse aan CCS

Archief

De zes verzekeraars die aandeelhouder zijn van softwarebedrijf Aksènse (Amev, Delta lloyd, Generali, Hooge Huys, NOG en Avéro) gaan binnenkort hun aandelen verkopen aan het systeemhuis Combined Computer Services (CCS).

Aksènse, dat zich in het verleden altijd bezighield met het ontwikkelen van applicaties voor automatische acceptatie, verlegt zijn koers en gaat zich meer richten op het ontwikkelen van de zogeheten front-office toepassingen voor financiële dienstverleners. Het bedrijf wil zich daarmee meer commercieel profileren en oplossingen bieden voor koppeling tussen front- en back-office systemen gebaseerd op Internet-technologie.
“Als je zes verzekeraars hebt als aandeelhouder kan dat leiden tot conflicterende belangen”, aldus CCS-woordvoerder Maud Kaper.
Hubert Voskuijl, directeur Schade van Generali en één van de aandeelhouders, formuleert het als volgt. “In 1993 is Aksènse opgericht door zes verzekeraars en CCS, omdat het van wezenlijk belang is dat je een groep verzekeraars bij elkaar hebt als je standaarden wil ontwikkelen voor automatische acceptatie. Door de voortschrijdende techniek, met name Internet, komen er hele andere normen voor standaarden. Het is niet meer nodig de software op de pc bij de tussenpersoon te hebben staan. Vervolgens hebben we (de zes aandeelhouders, red.) bekeken of we elkaars hand moesten blijven vasthouden of dat we ieder onze eigen weg moesten gaan. Dus niet via Aksènse, maar zelf of bij een ander bedrijf. Gezamenlijke investeringen worden lastig en er zijn verschillende belangen. CCS boodt toen uiteindelijk aan de aandelen over te nemen.”
Op 16 juni aanstaande zal CCS haar relaties tijdens een bijeenkomst in Van der Valk hotel Nuland op de hoogte stellen van de koerswijzigingen van het bedrijf.

Reageer op dit artikel