nieuws

Verzekeraars subsidiëren 15 ‘bewakers’ op Haagse scholen

Archief

Het Verbond van Verzekeraars subsidieert driekwart miljoen gulden voor een werkgelegenheisproject op scholen in de regio den Haag. Voor dit geld worden gedurende twee jaar 15 toezichthouders aangesteld.

De aanstelling van de toezichthouders die onder meer het vandalisme op de scholen moeten tegengaan, heeft plaats in het kader van het project Werk in Bewaking, dat eind april 1994 van start is gegaan.
Het project vormt onderdeel van de cao-afspraken die toen zijn gemaakt tussen verzekeraars en vakbonden. daarbij is een bedrag van f 27,5 mln is uitgetrokken voor het creëren van 650 arbeidplaatsen op het gebied van bewaking en beveiliging. Inmiddels zijn nu 500 arbeidsplaatsen gerealiseerd. Verzekeraars verwachten dat mede door dit project hun schadelast zal afnemen.

Reageer op dit artikel