nieuws

Verzekeraars rekenen traag

Archief

Ruim veertig procent van de verzekeraars dient zijn financiële verslagstaten (veel) te laat in bij de Verzekeringskamer (VK).

Dat meldt de toezichthouder in zijn verslag over 1997. Om een einde te maken aan de sterk vertraagde indiening van de verslagstaten heeft minister Zalm van Financiën eind vorig jaar een wetsvoorstel ingediend, waarmee de VK straks boetes en dwangsommen kan opleggen aan nalatige verzekeraars. Zo’n boete kan oplopen tot f 2 mln.
Vorig jaar was 41% van de levens- en schadeverzekeraars te laat. De wettelijk vereiste datum is nu nog 1 juli, de VK wil dat vervroegen tot 1 mei.
De pas kort onder toezicht staande natura-uitvaartverzekeraars – eind 1997 waren dat er 28 – maakten het nog veel bonter. Slechts twintig procent slaagde erin de staten op tijd in Apeldoorn af te leveren.

Reageer op dit artikel