nieuws

Verzekeraars melden initiatief ZekerZorg bij toezichthouder

Archief

De verzekeraars gaan geen juridische stappen ondernemen tegen de stichting ZekerZorg en haar initiatief StudentenZorgPlan. Zij hebben de activiteiten van de stichting wel gemeld bij toezichthouder AFM.

Branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland komt evenmin in actie, ook al hebben ZN-leden aangegeven verbolgen te zijn over de vermeende samenwerking.
Dat de verzekeraars geen vervolg geven aan hun eerdere dreigingen met juridische stappen, betekent niet dat zij nu toch achter het initiatief, een zorgverzekering gekoppeld aan een krediet, staan. Avéro meldt al voldoende duidelijk te hebben gemaakt geen zaken met ZekerZorg te doen. “Daar hebben we onze maatregelen voor genomen. De met ons samenwerkende partijen in deze, Turien en SEZ, hebben ons bevestigd geen aanvragen van ZekerZorg of NVGK te accepteren”, laat woordvoerder Bertwin Tiemersma desgevraagd weten. De Achmea-dochter heeft wel bij de AFM melding gemaakt van een mogelijke overtreding door ZekerZorg.
De Friesland laat weten af te zien van juridische stappen, omdat de stichting daarmee meer publiciteit genereert dan gewenst. “Bovendien lijkt het erop dat de wal het schip al heeft gekeerd”, reageert de zorgverzekeraar refererend aan berichten in AM dat de banken niet willen samenwerken met ZekerZorg.
ZekerZorg
De stichting ZekerZorg, bedenker van het StudentenZorgPlan, is eveneens nog niet tot het nemen van juridische stappen gekomen. “We zijn wel in voorbereiding ze te nemen”, laat adviseur Peter Blok weten. “Dit gaat dan nog voor mei gebeuren.”
Door al het tumult van de verzekeraars heeft ook de derde bank van samenwerking afgezien. Blok: “De verzekeraars hebben de heleboel kapot gemaakt, zonder doel. De start is tegengevallen, maar we gaan gewoon door. De studenten kunnen altijd nog bij de Informatie Beheer Groep aankloppen voor een lening.”
ZekerZorg zegt inmiddels bijna 22.000 reacties te hebben gehad en dat er zo’n 1.000 polissen zijn doorgestuurd naar het met ZekerZorg samenwerkende intermediair.

Reageer op dit artikel