nieuws

Verzekeraars en banken nog steeds populaire werkgevers

Archief

Financiële instellingen zijn nog steeds populaire werkgevers. Dat blijkt uit de uitkomsten van twee onderzoeken die onlangs in verschillende media zijn gepubliceerd.

ING is gestegen van de 2e naar de 1e plaats in het jaarlijkse ‘Beste Werkgeversonderzoek’ van het weekblad Intermediair. ABN Amro duikelde in deze lijst van de 1e naar de 5e plaats, Rabobank zakte van de 4e naar de 7e positie en Aegon zakte van plaats 5 naar de 21e plaats. Achmea klom spectaculair van de 64e naar de 15e plaats. In dit onderzoek, waarbij 124 grote organisaties zijn betrokken, is onder meer gekeken naar de arbeidsvoorwaarden, de samenstelling van het personeel (diversiteit) en inspraakmogelijkheden.
In het vierde Arbeidsmarkt- en Imago-onderzoek van Memory Magazine, een blad dat is gericht op communicatie met en werving van ‘toptalent’, werd ruim 2.400 starters op de arbeidsmarkt gevraagd om spontaan vijf namen van favoriete mogelijke werkgevers te noemen. Dat leverde een wat ander beeld op. In de top-6 van favoriete werkgevers staan maar liefst drie financiële instellingen: ABN Amro op 2, Rabobank op 5 en ING op 6. Populairste werkgever bij de starters blijft Philips, die overigens niet voorkomt in de Intermediair top-25.

Reageer op dit artikel