nieuws

‘Verzekeraars dromen ervan makelaars volledig in hun grip te hebben’

Archief

“Alle verzekeraars, behalve de directe, schreeuwen van de daken dat de makelaardij voor hen zeer belangrijk is

Maar in werkelijkheid dromen ze ervan dat alle makelaars zelfstandige agenten worden die ze volledig in hun grip hebben. Sommige verzekeraars hebben dat geprobeerd toen zij een bank kochten. Omdat dit niet lukte, werd het een typisch compromis á la Belge in de trant van: de makelaars moeten veel voor ons werken en alleen de zaken die wij zelf niet kunnen of willen verzekeren, mogen zij bij een andere verzekeraar plaatsen. Dàt is de natte droom van menige verzekeraar.” Dat is de reactie van makelaar Philippe Muys, die tot eind 2001 commercieel en marketingdirecteur was bij Generali, op een vraag over de samenwerking tussen verzekeraars en intermediair.

Reageer op dit artikel