nieuws

‘Verzekeraars doen mee aan proef snelheidsbegrenzing’

Archief

Verzekeraars staan positief tegenover een experiment met een systeem voor intelligente snelheidsbegrenzing in Tilburg. Dit antwoordt minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) op vragen van Kamerlid Van ’t Riet (D66).

Volgens minister Jorritsma is samenwerking met het bedrijfsleven, waaronder schadeverzekeraars en leasemaatschappijen, noodzakelijk voor het welslagen van het project. Een solo-actie van de overheid is zinloos, zegt Jorritsma. Zij heeft voor financiering van het project f 5 mln uitgetrokken.
Jorritsma zegt verder in onderhandeling te zijn met het bedrijfsleven, waaronder de verzekeraars, over een financiële bijdrage. Het Verbond van Verzekeraars evenwel geeft te kennen niets te weten van zulke onderhandelingen.

Reageer op dit artikel