nieuws

Verzekeraar Univé opnieuw winnaar Incompany 100

Archief

Met een rapportcijfer 7 is Univé Verzekeringen voor het derde jaar op rij als beste verzekeraar uit de bus gekomen in het Incompany 100-onderzoek naar het imago dat zakelijke dienstverleners hebben onder de bedrijven waarmee zij samenwerken.

In deze rapportage valt verder de opmars op van alle drie Achmea-onderdelen en de ‘wederopstanding’ van Marsh. Maar ook van Zwitserleven, dat in 2005 nog uitermate zwak presteerde. De reorganisatie heeft deze maatschappij geen windeieren gelegd, zo blijkt uit het onderzoek.
Het Incompany 100-onderzoek (dat in opdracht van zakenblad Incompany dit jaar voor de vierde keer is uitgevoerd door Blauw Research) gaat in op de kwaliteit en klanttevredenheid van zakelijke dienstverleners. Hiervoor zijn meer dan vijfduizend beleidsbepalers gevraagd rapportcijfers te geven aan de adviesbedrijven waarmee zij samenwerken. De cijfers worden gegeven voor onder meer service, nakomen van afspraken, vakkennis, branchekennis, integriteit en prijs-kwaliteitverhouding.
Metamorfose
Een van de negen ondervraagde bedrijfstakken is de sector verzekeringen en de verzekeraars blijken de afgelopen jaren beter dan iedere ander sector te hebben geluisterd naar hun klanten. Sinds 2005 is het algemene cijfer van deze sector met een kwart punt opgelopen; het huidige cijfer (6,72) nadert inmiddels al het gemiddelde over alle sectoren (6,79).
Verzekeraars verbeterden vooral hun ‘houding’ (+0,34) enorm. Klanten geven onomwonden aan zich veel meer gewaardeerd te voelen dan voorheen. Ook het cijfer voor de ‘integriteit’ is opgelopen van een 6,10 in 2005 naar een 6,49 nu en de ‘toegevoegde waarde’, die twee jaar geleden nog werd afgebrand (6,25), is nu ruim voldoende (6,60).
Uit het onderzoek blijkt verder dat voor klanten van verzekeraars vooral het ‘oplossen van acute problemen’ van groot belang is. Dit aspect blijkt het belangrijkste prestatiegebied te zijn dat bepaalt of klanten tevreden zijn en genegen zijn een verzekeraar aan te bevelen aan derden.
Belangstellenden kunnen een exemplaar van de sectorrapportage, met alle rapportcijfers per bedrijf, voor _ 3.900 (excl. btw) bestellen bij Incompany. Via e-mail: incompany@vondelpublications.nl

Reageer op dit artikel