nieuws

Verzekeraar Reaal gaat op in SNS Bank

Archief

Het verzekeringsbedrijf van Reaal gaat door een reorganisatie binnen de SNS Reaal Groep vrijwel volledig op in de bankorganisatie van SNS.

De naam Reaal wordt in de toekomst alleen nog gebruikt door de business-unit Uitvaart. Verder wordt het onderdeel Reaal gehandhaafd in de concernnaam. “Dat staat niet ter discussie”, aldus SNS Reaal-woordvoerder Marcel Evertsen.
De producten van Reaal Particulier en Reaal Bedrijven krijgen voortaan het stempel SNS Bank, voorzover zij via het bankkanaal of via direct-writing worden verkocht. Op de polissen komt de naam Reaal nog wel terug als risicodrager, maar daarbij fungeert Reaal nog louter als juridische entiteit.
Behoudens enkele stafdiensten die naar ‘s-Hertogenbosch verhuizen, blijft de back-office van Reaal Particulieren en Reaal Bedrijven in Utrecht gevestigd. De loondienstorganisatie van Reaal Particulieren, die nog bestaat uit een honderdtal adviseurs, is al volledig geïntegreerd in de verkooporganisatie van SNS Bank.
Indirect
Alle indirecte activiteiten, verkoop via het intermediair derhalve, zijn voorbehouden aan het label Hooge Huys. Reaal Intermediair is enkele jaren geleden al in de Hooge Huys-organisatie geschoven. Die intermediairactiviteiten zijn geconcentreerd in de business-unit Particulier.
Naast de unit Uitvaart en de unit Particulier bestaat het verzekeringsbedrijf van SNS Reaal voortaan uit de commerciële afdelingen Zakelijke Markt en Affinity. De unit Zakelijke Markt verkoopt de meeste producten direct onder het label SNS Bank; een klein gedeelte vindt indirect plaats via Hooge Huys.
De naam Proteq is voorbehouden aan de unit Affinity, die zijn productaanbod richt op speciale doelgroepen en (semi)collectivteiten. Proteq blijft verder het verkooplabel FNV Ledenverzekeringen gebruiken.
Verhuizen
Achter de commerciële business-units schuilen drie zogeheten verwerkingsbedrijven: Leven, Schade en Hypotheken. De bedoeling is dat deze afdelingen op een uniforme wijze, met gebruikmaking van identieke automatiseringssystemen, de diverse commerciële labels bedienen.
Concentratie op één locatie is niet de bedoeling. “Dat is op voorhand geen optie”, stelt woordvoerder Evertsen. “Vroeger zag je dat wel vaak gebeuren, maar in deze tijd met zo’n krappe arbeidsmarkt, zijn grootschalige verhuizingen niet verstandig. We moeten zuinig zijn op ons personeel.”
Ten slotte blijven BLG Hypotheken en CVB Bank als zelfstandige bedrijven bestaan. Tot de voorgenomen integratie van Hooge Huys Bancaire Diensten met CVB Bank komt het niet. Wel zal Hooge Huys Bancaire Diensten gebruik maken van de back-office van CVB Bank.
“Met wie spreek ik? SNS Bank zegt u? Foutje, bedankt!”

Reageer op dit artikel