nieuws

Verzekeraar mag naam pensioenfonds dragen

Archief

Een verzekeringsdochter van een pensioenfonds mag de naam van het moederbedrijf gebruiken.

Op gebruik van het logo van het pensioenfonds komt wel een verbod. Dat staat in het wetsvoorstel voor handhaving van de verplichtstelling van deelneming van werknemers en werkgevers in een bedrijfstakpensioenfonds. In het voorstel sluit staatssecretaris Hans Hoogervorst zich geheel aan bij eerdere adviezen van de werkgroep Markt en Overheid.
Andere voorwaarden die aan pensioenfondsen worden gesteld, zijn: heffing van doorsneepremies in de basisregeling, geen gegevensuitwisseling met gelieerde (verzekerings)bedrijven en geen reclame voor die bedrijven. Deze maatregelen moeten oneerlijke concurrentie met verzekeraars tegengaan.

Reageer op dit artikel