nieuws

Verzekeraar FNV: nu 60.000 polishouders

Archief

FNV Leden Verzekeringen meldt een forse toename van het aantal verzekerde leden. Per maand zouden zich honderden aanmelden.

De verzekeraar van de vakbond zegt nu zo’n 60.000 polishouders te hebben met een bruto premie-inkomen van f 200 mln. Ter vergelijking: twee jaar geleden telde de verzekeraar nog 22.000 polishouders.
De activiteiten onder de merknaam FNV Leden Verzekeringen worden gevoerd door Proteq, een volle dochter van Reaal. De verzekeringspoot van de vakbond is sinds vier jaar operationeel en biedt de leden inmiddels een compleet verzekeringspakket aan. In april vorig jaar is dit nog uitgebreid met de FNV-Hypotheek, waarbij de leden 0,2% korting krijgen op de tarieven van moederverzekeraar Reaal.
Hoge cijfers
Uit een jaarlijks onderzoek onder de FNV-leden – uitgevoerd door het NIPO – blijkt dat de verzekeraar hoge cijfers scoort. Meer dan een 8 voor klantvriendelijkheid, schade-afwikkeling en snelheid van uitbetalen. “Prachtige cijfers op zich, maar geen reden voor zelfgenoegzaamheid”, aldus accountmanager Boer in de FNV Voordeelkrant.
Opvallend is dat de verzekeringen slechts voor één jaar gelden en dan stopgezet kunnen worden. “We sturen de verzekerden elk jaar een verlengingsvoorstel, ruim voor de afloopdatum. Men kan dan zelf beslissen of men de verzekering wil voortzetten. Ik geloof niet in het vasthouden van klanten tegen hun wil”, aldus Boer.

Reageer op dit artikel