nieuws

Vermogensbeheerders van Eureko fuseren

Archief

De pan-Europese financiële dienstverlener Eureko heeft de fusie aangekondigd van de Britse vermogensbeheerders F&C en Isis.

Door de fusie creëert Eureko een top-10 beheerder van Europese pensioenfondsvermogens. De samenvoeging van F&C Asset Management, onderdeel van Eureko, met Isis Asset Management, een meerderheidsbelang (67%) van Eureko-participant Friends Provident, moet een synergiebesparing van bruto e 48 mln per jaar opleveren.
Om de fusie te realiseren, worden 331 miljoen nieuwe Isis-aandelen uitgegeven. Eureko ontvangt verder een bedrag van e 375 mln en bijna e 200 mln aan aandelen in Friends Provident. In de fusiemaatschappij krijgt Friends Provident een belang van 51%, Eureko 23% en overige particuliere beleggers 26%. De fusie moet in de loop van oktober dit jaar een feit zijn.

Reageer op dit artikel