nieuws

Verkoopteam hypotheken Avéro geïntegreerd in Woonfonds

Archief

Achmea heeft de verkoopteams hypotheken van Avéro en Woonfonds samengevoegd. Reden daarvoor is dat beide labels zich elk op een eigen verkoopkanaal gaan richten.

De negen verkoopmedewerkers die in Leeuwarden actief waren voor Avéro, vormen nu met negen Woonfonds-collega’s in Den Bosch één afdeling. “De verhuizing betreft alleen een formele standplaatswijziging”, zegt Bertwin Tiemersma, woordvoerder van Avéro-Achmea. “De mensen die het betreft, zijn accountmanagers die de hele dag op de weg zitten. Van een verhuizing is voor hen dus niet echt sprake.”
Avéro wil de verkoop van hypotheken via het intermediaire kanaal versterken. “Dat gaat beter als je niet met vergelijkbare producten onder twee labels dezelfde tussenpersonen bedient. Zonder overlap kunnen we beter gebruik maken van de synergie tussen beide bedrijven en producten sneller op de markt brengen.” In totaal is Achmea nu goed voor een marktaandeel van 2,5% in hypotheken, wat op jaarbasis neerkomt op een productie van circa e 2,4 mld.
Woonfonds Hypotheken gaat zich met meer complexe producten richten op de gespecialiseerde hypotheekadviseurs en de hypotheekketens. Avéro gaat eenvoudiger hypotheekproducten verkopen via allround intermediairs en inkoopcombinaties. In totaal wordt samengewerkt met zo’n negenhonderd kantoren.
De backoffice-activiteiten van Achmea zijn gebundeld in een competence center in Den Bosch. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel