nieuws

Verkoop Spaarbeleg ingeklapt

Archief

Spaarbeleg heeft vorig jaar de verkoop van nieuwe overeenkomsten drastisch zien afnemen. De productie daalde met 60% tot e 128 (307) mln. “Het was een matig jaar”, aldus moeder Aegon.

Het verval wordt nog duidelijker als de cijfers in een ruimer historisch plaatje worden gezet. Zo bereikte het ingeschreven bedragen uit spaarkasovereenkomsten in 1999 nog een niveau van e 776 mln. Toen had Spaarbeleg nog een marktaandeel van 50%, nu is dat iets meer dan eenderde.
Over het lopende jaar wil Aegon geen verkoopcijfers geven. “De markt gaat omlaag en Spaarbeleg is stabiel. Dat wil zeggen, de verkoop is vergelijkbaar met die van vorig jaar”, aldus woordvoerder Ronald Kooren.
In boekjaar 2003 zag Spaarbeleg de portefeuille slinken: door expiraties daalde het aantal lopende spaarkasovereenkomsten met ruim 40.000 tot 575.000. De premieomzet daalde tot e 345 (363) mln. Daarvan is iets meer dan tien procent afkomstig uit België.
Bij Spaarbeleg slonk het personeelsbestand vorig jaar met 22 fte tot 74. Dat aantal geldt in Nieuwegein nog steeds.

Reageer op dit artikel