nieuws

Verkoop Hooge Huys aan Reaal levert Bouwfonds boekwinst van f 150

Archief

mln op

De verkoop van Hooge Huys aan de Reaal Groep heeft het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten vorig jaar een boekwinst opgeleverd van f 150 mln. Dit deelde bestuursvoorzitter drs J.W.M. Simons mee tijdens de presentatie van de jaarcijfers van het Bouwfonds.
Mede door de bijzondere bate uit de verkoop van Hooge Huys bedroeg de netto winst van het Bouwfonds vorig jaar f 253,5 (93,8) mln. Het bruto resultaat uit verzekeringen beliep f 21,0 (17,9) mln.
De 50 jaar bestaande vennootschap is met Reaal groep overeengekomen, als onderdeel van de overdracht van Hooge Huys, de samenwerking op het gebied van hypotheken voort te zetten.
Het balanstotaal nam toe met f 5,5 mld tot f 21,8 mld, mede door overname van de hypotheekportefeuille (f 4,5 mld) van het Hypotheekfonds Noordbrabantse Gemeenten. Het Bouwfonds sloot vorig jaar 16.100 hypotheken, waarvan 3.000 via HNG Hypotheken, een daling van 17%. De eigen hypotheekportefeuille nam toe tot f 20,1 (14,7) mld.
Het marktaandeel van ruim 4% zal volgens Bouwfonds toenemen dankzij nieuwe samenwerkingsverbanden en het ontwikkelen van innovatieve produkten. “Gezien het feit dat hypotheken veelal in combinatie met andere financiële produkten worden verkocht, hebben wij de samenwerking met levensverzekeraars geïntensiveerd. Hierdoor is een betere spreiding van de afzetkanalen gerealiseerd”.

Reageer op dit artikel