nieuws

Verkoop DTC-portefeuille gevolg van strategische keuze

Archief

De verkoop van de kredietportefeuille bij Ribank, Defam en Interbank is volgens DTC-directeur Nico van Es het gevolg van een strategische keuze

  Het bemiddelen in consumptief krediet via autodealers gaat het in 2001 operationeel geworden bedrijf (17 medewerkers) dermate goed af dat er onvoldoende capaciteit is voor het beheer van de portefeuille (€ 33 mln). “Daarom is besloten om de betrokken ruim drieduizend posten bij Ribank, Defam en Interbank af te stoten”, aldus Van Es. Dat neemt volgens Van Es niet weg dat DTC zal blijven sluiten voor genoemde geldverstrekkers. In totaal bemiddelt DTC voor veertien banken en financieringsmaatschappijen. DTC heeft ook een gelijknamig dochterbedrijf in verzekeringen. Onder de naam Dealer Totaal Concept Verzekeringen (IJsselstein) bemiddelt deze joint-venture van DTC en Ruud Jankovits (42), voormalig feitelijk leider van de assurantiepoot van Krediet Groep Nederland (KGN), in autopolissen via ruim vierhonderd autodealers. De van KGN overgenomen autoportefeuille werd ingebracht in de joint-venture. De posten worden ondergebracht bij Hooge Huys. 

Reageer op dit artikel