nieuws

Verkeersminister Eurlings: trekkers zijn gewoon verzekerd

Archief

Minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) is het niet eens met een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam

Dat bepaalde in januari dat de eigenaar van een ongekentekend landbouwvoertuig geen geldige WA-verzekering had, omdat zijn voertuig sneller kon rijden dan 25 kilometer per uur. In antwoord op Kamervragen zegt de minister dat landbouwvoertuigen zonder kenteken ‘persoonsgebonden’ verzekerd worden. De reikwijdte van de verzekering en de inhoud van de polis zijn volgens Eurlings een privaatrechtelijke aangelegenheid tussen verzekeraar en verzekeringnemer. Hij vindt dan ook niet dat zo’n 90% van de landbouwvoertuigen onverzekerd is, omdat zij in de praktijk sneller kunnen rijden dan de WAM voorschrijft.

Reageer op dit artikel