nieuws

Verhuizing UAP-NRB kost drie maanden

Archief

In het ‘jaar van de beweging’, zoals aangeduid door voorzitter N.P. Korteland van de raad van bestuur, wil de fusiecombinatie UAP-NRB de daadwerkelijke integratie van vrijwel alle bedrijfsonderdelen tot stand brengen. De daartoe benodigde verhuizing van de diverse vestigingen naar de centrale lokatie Utrecht zal nog vóór de zomer worden uitgevoerd.

In de week van 16 april tot 21 april verhuizen de levenbedrijven van UAP in Eindhoven en Amsterdam en die van Nieuw Rotterdam naar het voormalige VSB-hoofdkantoor in de Domstad. Het schadebedrijf van beide verzekeraars zou in de week van 14 tot 19 mei moeten verhuizen, gevolgd door de zorgbedrijven in de week van 4 tot 9 juni. Van 18 tot 23 juni staan daarna de verhuizing van de holding geprogrammeerd.
De verhuizing en daaruit voortvloeiende integratie is geen garantie voor eenwording, beseft ook Korteland. Hij liet alle medewerkers weten dat daarvoor meer nodig is. “Wat we nodig hebben is de bereidheid om één club te worden. Door één bedrijfscultuur te vormen. Die zullen we moeten maken. Dat begint met te zeggen dat we bij elkaar horen”, aldus Korteland.
Overigens zullen lang niet alle 1.100 medewerkers naar Utrecht verhuizen. Volgens de vakorganisaties hebben “zeer grote aantallen” gebruikt gemaakt van de mogelijkheid tot het verkrijgen van een ‘premie’ bij vrijwillig vertrek. De kantoren in Amsterdam (355 medewerkers) en Eindhoven (190 medewerkers) worden in elk geval gesloten. In Rotterdam blijft de divisie bedrijven en commercie gehuisvest in het kantoor van Nieuw-Rotterdam in afwachting van de nieuwbouw in Utrecht, tenzij dit pand binnen twee jaar wordt verkocht.

Reageer op dit artikel