nieuws

Verheij: ‘Het kan simpeler!’

Archief

Samenwerking tussen de Amsterdamse en Rotterdamse opleidingsinstituten. SVV-voorzitter J.C. Verheij moet die ontwikkeling toejuichen, maar “het kan allemaal nog veel simpeler!”

Tijdens de jaarvergadering van de Federatie van Assurantieclubs hield Verheij een toespraak over het assurantie-onderwijs in Nederland. Verheij constateerde dat zijn SVV eindelijk in dialoog was met de Federatie en de regionale onderwijsinstituten. De samenwerking begint vorm te krijgen, maar “de structuur van de samenwerking is nog geen gemakkelijke”.
“Zes tot acht bestuurlijk onafhankelijke regionale onderwijsinstellingen, één assurantieclub die nog rechtstreeks actief is op onderwijsgebied – De Veluwse (red.) -, de SVV, de Federatie. Het kan simpeler! In de toekomst moeten we naar een sterkere integratie op bestuurlijk niveau toe, want voor het leveren van een goed onderwijsprodukt is een soepel samenspel nodig. De markt heeft geen boodschap aan onze interne problemen.” Prioriteit heeft de intensievere samenwerking (nog) niet. “Ik beschouw de ingewikkelde structuur als een historisch gegeven en een realiteit.”
Verheij sprak ook zijn bezorgdheid uit over de voortdurende bezuinigingen in onderwijsland. Met name de plannen van Ritzen om de studiefinanciering van mbo-studenten aan te pakken. “Mbo’ers vormen de backbone van het verzekeringsbedrijf. De bezuinigingen zullen leiden tot een verminderde toestroom van mbo-studenten en dat zou voor het verzekeringsbedrijf een slechte zaak zijn.”
Verheij: “De markt heeft geen boodschap aan onze interne problemen.”

Reageer op dit artikel