nieuws

Vergunning DNB voor verzekeraars

Archief

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vergunning verleend aan Fortis Ziektekostenverzekeringen en NVS Confior Zorgverzekeringen. De vergunning voor de branche Transport van Algemene Zeeuwse is ingetrokken.

Fortis Ziektekostenverzekeringen (Amersfoort) heeft bij beschikking van 12 augustus een vergunning voor de branche Ongevallen gekregen. Fortis Ziektekosten is een voortzetting van het voormalige zorgbedrijf van De Amersfoortse, waarin alle ziektekostenactiviteiten van De Amersfoortse, Amev, Stad Rotterdam en Woudsend zijn samengevoegd. Deze werkmaatschappijen zullen per 1 oktober zijn geïntegreerd in Fortis ASR.
NVS Confior Zorgverzekeringen (Rotterdam) kreeg – bij beschikking van 10 augustus – eveneens een vergunning voor de branche Ongevallen. NVS Confior Zorg (evenals NVS Confior Inkomen) is de nieuwe werkmaatschappij van Menzis, waarin alle intermediairactiviteiten van Amicon, Geové en NVS zijn ondergebracht.
De vergunning van Algemene Zeeuwse (Middelburg) voor de branches Casco zee- en binnenschepen, Vervoerdersaansprakelijkheid en Aansprakelijkheid zee- en binnenvaart is begin vorige maand ingetrokken door de DNB. Algemene Zeeuwse is een dochterbedrijf van De Goudse.

Reageer op dit artikel