nieuws

Vergoeding voor geneesmiddelen lager in 2008

Archief

In 2008 worden er minder geneesmiddelen vergoed in de aanvullende polissen. Dat constateert het bedrijf Scanwork (www.zorgplanet.nl) in een onderzoek.

De maximale vergoeding is vaak naar beneden bijgesteld of in een duurdere aanvullende verzekering terecht gekomen.
“In de meeste aanvullende pakketten wordt de eigen bijdrage die verzekerden op basis van de basisverzekering verplicht zijn te betalen, nog wel gedeeltelijk of geheel vergoed. De overige geneesmiddelen die op recept te verkrijgen zijn maar buiten het Geneesmiddelen Vergoedingen Systeem vallen, worden daarentegen nog maar in enkele pakketten geheel of ten dele vergoed”, aldus Scanwork.
In het onderzoek zijn de dekkingen meegenomen van onder meer het griepvaccin, alternatieve geneesmiddelen, zelfzorgmiddelen, anticonceptie, reismedicatie en vruchtbaarheidsbehandelingen. Het onderzoek had alleen betrekking op de aanvullende verzekeringen.

Reageer op dit artikel