nieuws

Vergelijkshop opent tweede vestiging in Groningen

Archief

Vergelijkshop Nederland heeft een tweede vestiging in Groningen geopend. Ook het hoofdkantoor van de prille franchiseketen is in de provinciehoofdstad gehuisvest. Het totaal vestigingen komt hiermee op acht.

De tweede vestiging in Groningen wordt gerund door vader Paul en zoon Michel de Rue, eigenaars van het nog geen jaar oude assurantiekantoor Bij & de Rue in de provinciehoofdstad. De franchiseketen telt acht kantoren: Amersfoort, Arnhem, Groningen (2x), Meppel, Rhenen, Rotterdam en Steenwijk.
Doelstelling is om honderd vestigingen binnen vijf jaar te hebben, zegt initiatiefnemer Arjen Stroeve, eigenaar van Stroeve Hypotheken en Assurantiën (Groningen). Wekelijks melden gemiddeld tien kandidaten zich via www.dienstverlenervandetoekomst.nl, maar dat zijn lang niet altijd potentiële franchisenemers, zegt Stroeve. “We zijn nu nog in gesprek met zo’n dertig kandidaten. Eind dit jaar verwachten we in totaal met twintig franchisenemers een contract te hebben”, aldus Stroeve.Potentiële vestigingsplaatsen zijn: Amsterdam, Haarlem, Oosterhout en Zwolle. Vrijwel definitief zijn Eindhoven en Roermond.
Interne opleiding
Vergelijkshop is onlangs een intern opleidingstraject gestart. Kandidaten met een of meer vakdiploma’s en de wens op termijn voor zichzelf te beginnen, kunnen in loondienst komen en een opleiding van één tot anderhalf jaar volgen tot franchisenemer. “Op dit moment telt dit traject zes kandidaten”, zegt Stroeve.
De franchisenemers betalen eenmalig _ 15.000 en een maandelijkse fee van _ 750 plus 20% van de provisieomzet. Als het kantoor een provisie/omvang heeft bereikt van _ 250.000 per jaar vervalt de vaste maandelijkse bijdrage. “We hebben gekozen voor een harde franchiseformule. Van vrijblijvendheid kan geen sprake zijn als je een merk in de markt wilt neerzetten en de voordelen daarvan, ook als franchisenemers, wilt plukken”, aldus Stroeve.
Internet
Vergelijkshop biedt consumenten via internet de mogelijkheid offertes op te vragen, contracten te sluiten en polismutaties aan te brengen. In een van de Vergelijkshops kunnen potentiële klant financiële producten (verzekeringen, hypotheken, pensioenen en kredieten) van ongeveer zestig tot zeventig aanbieders vergelijken.
De Vergelijkshops adviseren niet, maar helpen de consument alle gevonden opties op een rij te zetten. Vervolgens wordt de ‘beste keus’ en ‘voordeligste keus’ geselecteerd, waarna de consument de definitieve beslissing neemt.

Reageer op dit artikel