nieuws

‘Vergelijking overlijdensrisicopremies gemanipuleerd’

Archief

Volgens onderzoeksbureau MoneyView tonen vergelijkingssites geen objectieve vergelijkingen van overlijdensrisicopremies

“De berekende premies worden gemanipuleerd opdat bepaalde marktpartijen hoger of juist lager in de ranking eindigen, afhankelijk van het feit of de betreffende internetpartij zaken doet met de verzekeraar of niet.” MoneyView komt in januari met een vergelijking die naar eigen zeggen wel objectief is. “Sommige sites suggereren ten onrechte volledigheid en er worden soms verouderde tarieven getoond”, aldus Peter Post van MoneyView. Independer-directeur Edmond Hilhorst voelt zich niet aangesproken: “Wij hebben bij sommige aanbieders lagere tarieven dan anderen; kennelijk vindt MoneyView het doorgeven van korting manipulatie.”

Reageer op dit artikel