nieuws

Vergelijking garantiebedragen lijfrenten periodieke premie

Archief

De hoogste garantiebedragen voor lijfrenten tegen periodieke premiebetaling worden gegeven door Zilveren Kruis en DBV Leven. In nagenoeg alle gevallen biedt Tiel Utrecht de laagste garantiebedragen. Dat concludeert het weekblad MoneyWiser op grond van een vergelijkend onderzoek.

MoneyWiser heeft aan 40 maatschappijen garantiekapitalen gevraagd die zij bieden voor lijfrenteverzekeringen tegen periodieke premiebetaling. Offertes zijn aangevraagd voor een man en een vrouw voor drie verzekeringsvormen, drie looptijden en twee verschillende premiestortingen per maand. Geen gegevens werden verstrekt door Amev, De Amersfoortse, Centraal Beheer en NVS Salland.
Voor (vrijwel) alle noteringen geeft Zilveren Kruis de hoogste garantiebedragen, gevolgd door DBV Leven. Subtoppers zijn – afhankelijk van de verzekeringsvorm en variabelen – Helvetia, Ohra en Sterpolis. Bij een zelfde onderzoek een klein jaar geleden, behoorden Zilveren Kruis en DBV ook bij de top-vier. Zij hadden toen gezelschap van Hooge Huys en (nummer één) ABN/Amro Bank. Met name Hooge Huys is die hoge klassering nu kwijtgeraakt.
Vermeld dient te worden, dat Zilveren Kruis uitsluitend met garantiebedragen werkt. Het is mogelijk – maar absoluut niet zeker – dat het verschil tussen Zilveren Kruis en de andere aanbieders in de praktijk kleiner uitvalt.
Bij één offerte werd Zilveren Kruis geklopt: een gemengde verzekering met een looptijd van 25 jaar en een premiestorting van f 400. De fusiepartners UAP en Nieuw Rotterdam gaven een (identiek) hoger garantiebedrag.
Grootste verschil
De laagste garantiebedragen zijn in nagenoeg alle gevallen van Tiel Utrecht, gevolgd door Reaal, Nationale-Nederlanden en De Goudse. Het grootste verschil tussen Zilveren Kruis en Tiel Utrecht doet zich voor bij een verzekering bij leven met restitutie, voor een 40-jarige man, met een looptijd van 20 jaar en een premiestrorting van f 400 per maand. MoneyWiser constateert dat het gegarandeerde eindbedrag van Zilveren Kruis hier f 55.747 hoger is.

Reageer op dit artikel