nieuws

Vergelijken loont

Archief

Uit de Research Special Woonverzekeringen van MoneyView blijkt dat het de moeite loont woonhuisverzekeringen te vergelijken. De verschillen tussen de aanbieders kunnen meer dan 200% bedragen, terwijl de kwaliteit van de producten veel minder gedifferentieerd is. De meest uitgebreide inboedeldekking bieden: Aegon, Avéro Achmea, Interpolis, Nationale-Nederlanden en Noordhollandsche van 1816. De beste opstalverzekeringen hebben Aegon, Interpolis, NN en Polis Direct.

Corporate warming
Centraal Beheer Achmea zegt de antwoorden te hebben op de arbeidsmarktkrapte. In het boek ´Wegwijs in arbeidsparticipatie: Antwoorden op de arbeidsmarktkrapte´ staan praktische tips die voor werkgevers van pas komen bij het vinden, boeien en binden van waardevolle medewerkers. Het is gratis te bestellen op de site: www.corporatewarming.nl.
Prijzencircus
DeKilometerverzekering.nl, een initiatief van Assurantiekantoor Boon in Bergen, krijgt alom de handen op elkaar. De autoverzekering, waarvan de premie direct afhankelijk is van het kilometrage, heeft van de Junior Kamer in Alkmaar de prijs gekregen voor de beste ondernemersvisie van 2007 en is eveneens genomineerd voor de VanAnaarBeter-prijs, die begin november wordt uitgereikt.
Digitale korting
Om het gebruik van Meetingpoint te stimuleren heeft Reaal Verzekeringen het digitale autoverzekeringstarief voor posten die via dit platform worden gesloten, tijdelijk met nog eens 10% verlaagd. Deze reductie komt bovenop de bestaande korting van 10% ten opzichte van het papieren tarief.
Wervingsactie
Verzekeringsconcern Eureko start een wervingsactie voor de invulling van 700 vacatures. Twee jaar geleden ontsloeg het concern nog 2.500 man. De functies die toen zijn verdwenen waren niet dezelfde als de specialisaties die nu worden gezocht, aldus de woordvoerder. Vakbond De Unie heeft hier begrip voor, maar verwacht wel dat Eureko creatiever wordt met investeringen in zittend personeel.
Checklist
De NVBA heeft in samenwerking met CED Preventie voor mkb-relaties de Checklist Basispreventie brand en inbraak ontwikkeld. De kaart kan na een adviesgesprek bij de klant worden achtergelaten. Voor 80% van de mkb-bedrijven zal basispreventie, zoals aangegeven op de checklist, voldoende zijn. Voor de overige 20% zijn aanvullende maatregelen nodig.
Z-line
Zwitserleven heeft offertesoftware Z-line beschikbaar gemaakt op extranet Zwitserleven.biz. Daarnaast blijft de software te downloaden.
Prijs PGGM
Pensioenfonds PGGM heeft van vakblad NPN Magazine een prijs gekregen voor verantwoord beleggen. “PGGM geldt als voorbeeld voor de hele branche”, aldus de jury.

Reageer op dit artikel