nieuws

Vergaande rekenmodule Ohra voor direct ingaande lijfrente Ohra

Archief

heeft het assortiment van op internet te sluiten verzekeringen uitgebreid met de direct ingaande lijfrente

De Arnhemse verzekeraar heeft daarvoor tevens een nieuw rekenmiddel ontwikkeld. Het rekeninstrument wordt door Ohra getypeerd als “een primeur in Nederland”. De berekening gaat namelijk uit van maatwerkgegevens in plaats van standaardwaarden. De uitkomst is derhalve gebaseerd op actuele markttarieven én de precieze leeftijd van de verzekerde, de hoogte van het lijfrentekapitaal en de ingangsdatum plus de looptijd van de uitkeringen. “De huidige overzichten – in dagbladen, tijdschriften en op vergelijkingssites – zijn gebaseerd op standaardwaarden” aldus Ohra. “Klanten beslissen steeds vaker op het laatste moment op basis van actuele markttarieven welke verzekeraar voor hen de beste deal heeft”, constateert Ohra. De rekenmodule op de website van de Delta Lloyd-dochter houdt ook rekening met de verschillende fiscale regimes. “Door een aantal populaire lijfrenteconstructies direct op maat door te laten rekenen, maakt Ohra de lijfrentemarkt transparanter”, claimt de direct-writer. Uitbreiding Ohra is bezig met een uitbreiding van het aantal direct te sluiten producten op internet. Recentelijk werden een uitvaartverzekering en overlijdensrisicopolis aan dit arsenaal toegevoegd. Tot voor kort konden alleen eenvoudige schadeverzekeringen online worden gesloten en was bij andere producten alleen informatie of een offerteaanvraag mogelijk.

Reageer op dit artikel