nieuws

Vereniging belastingbetalers wijst term ‘spaarleasen’ af

Archief

De Nederlandse Vereniging van Belastingbetalers (NVB) heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen LegioLease, het in Leiden gevestigde bedrijf in spaarleasecontracten. De klacht wordt 14 oktober a.s. in behandeling genomen.

De NVB heeft eerder dit jaar een achttal bezwaren kenbaar gemaakt bij LegioLease naar aanleiding van klachten van leden. In gesprekken met LegioLease zijn zeven bezwaren van tafel gehaald.
Op één punt echter konden beide partijen het niet eens worden: het gebruik van de term ‘spaarleasen’. NVB-voorzitter mr E. Liethaert Peerbolte: “Wij vinden deze term misleidend. Spaarleasen is niets anders dan huurkoop. De combinatie van ‘sparen’ en ‘leasen’ schept daarom onnodig veel verwarring.”

Reageer op dit artikel