nieuws

Verdwijning ‘hobbytussenpersoon’ door EU-richtlijn

Archief

Als gevolg van de nieuwe Europese richtlijn zullen tussenpersonen die het sluiten van verzekeringen als bijverdienste hebben, verdwijnen

Ook al is de richtlijn nog niet van kracht, uit een enquête onder 368 Duitse verzekeringsmanagers blijkt dat meer dan eenderde van de ondervraagden verwacht dat de verkoop van polissen door de zogenoemde deeltijdtussenpersonen de komende twee jaren aan betekenis zal afnemen. Van de ondervraagden denkt 10% dat deze vorm van verkoop helemaal zal verdwijnen. Enerzijds is de branche blij met de ontwikkeling, aangezien het nu moeilijker wordt voor de onbetrouwbare, ongekwalificeerde tussenpersoon om zaken te doen. Deze toenemende professionalisering is beter voor het imago van de branche. Anderzijds laat het ook gaten achter, onder andere bij de grootste Duitse verzekeraar Allianz. Alleen al in Schade en Ongevallen zorgden deeltijdtussenpersonen daar jaarlijks voor € 600 mln aan premieomzet. Als gevolg van de verdwijning van de hobbytussenpersoon zullen onafhankelijke makelaars en internet belangrijker worden, zo is de verwachting.

Reageer op dit artikel