nieuws

Verdachte van hypotheekfraude in september voor de rechter

Archief

Eigenaar Frans L. van het Groninger bedrijf Lekker Leven Hypotheken moet op 19 september voor de rechtbank verschijnen. Hij wordt verdacht van grootschalige hypotheekfraude.

L. wordt verdacht van handel in effecten zonder de vereiste vergunning, oplichting en verduistering, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij werd in maart samen met zijn levensgezellin aangehouden in het Belgische Tongeren; zij zitten in voorlopige hechtenis.
De afgelopen vijf jaar wisten de verdachten zo’n honderd klanten over te halen een deel van hun hypotheek te investeren in garantiecertificaten. “Door deze producten aan te bieden heeft Lekker Leven Hypotheken zonder vergunning bemiddeld bij het verrichten van effectentransacties”, aldus het Openbaar Ministerie, volgens wie het bedrijf werkte met franchisenemers die zich inkochten, waarna ze de producten van Lekker Leven aan de man probeerden te brengen.
Vorig jaar stopte de betaling van het toegezegde rendement; de AFM deed vervolgens aangifte naar aanleiding van vragen van gedupeerde klanten. Opsporingsdienst Fiod-ECD is daarop een onderzoek gestart, dat nog steeds loopt. Onduidelijk is nog waar het geld is gebleven.

Reageer op dit artikel