nieuws

Verbond wil zelf geen rol spelen in diefstalpreventie bouwterreinen

Archief

“Diefstalpreventie op bouwplaatsen is een zaak voor onze individuele leden. Als Verbond spelen wij daarin geen rol. Bouwplaatsen zijn nu eenmaal moeilijk te beveiligen”, aldus het Verbond van Verzekeraars in een reactie op een artikel in het januarinummer van Eigen Huis Magazine.

Daarin wordt gesteld dat aannemers in sommige gevallen geld blijken te verdienen aan diefstal van bouwmaterialen en werkmaterieel, door zowel een claim in te dienen bij de verzekeraar als de kosten door te berekenen aan de koper. Vereniging Eigen Huis pleit onder meer voor een actievere opstelling van verzekeraars ten aanzien van diefstalpreventie op bouwterreinen. Niet alleen door eisen te stellen aan de beveiliging van de terreinen, maar ook door werkmaterieel te laten voorzien van een chip, verbonden aan een tracking & tracingsysteem.
Aanleiding voor het artikel was een tip van de Utrechtse recherche, die aan de bel trok bij Eigen Huis over een hausse aan diefstallen op Vinex-locatie Leidsche Rijn. Hoewel het natte vingerwerk blijft, denkt de politie dat jaarlijks op de bouwplaatsen in Nederland voor _ 100 mln aan bouwmaterialen en werkmaterieel wordt gestolen.
moeten stellen aan de beveiliging van de terreinen. Werkmaterieel zou voorzien moeten zijn van een chip, verbonden aan een opsporingssysteem.

Reageer op dit artikel